ENFLASYONLA MÜCADELE BASIN TOPLANTISI
Perşembe, 25 Ekim 2018
ENFLASYONLA MÜCADELE BASIN TOPLANTISI

Çumra Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen “ İndirim Kampanyası Basın Toplantısına” Çumra Ticaret  Odası Meclis Başkanı Uğur YILDIZ, Yönetim Kurulu Başkanı Metin KURAL, ÇTO Yönetim Kurulu Üyeleri  ve ÇTO Meclisi ile ile Basın Yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Çumra Ticaret Odası Başkanı Metin KURAL, “Fiyat istikrarı makroekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biridir” dedi ve konuşmasına devam etti.

“Türkiye 2002’den sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde etmiş, enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesi sağlanmıştır. Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift haneler çıkmıştır. Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir.

Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekûn bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır.

Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir. İl ve  ilçede Odalarımız ve Borsalarımız Enflasyonla Mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın katılımı için çalışma başlatmaktadır.

Biz de, Çumra Ticaret Odası olarak siz üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız.” ifadelerine yer verdi.